Температурите паднаха до минус 37 градуса

12 жертви на големия студ в Северна Америка. Температурите паднаха до минус 37 градуса, а при поривите на вятъра термометрите отчитаха минус 54.

В Чикаго тази сутрин беше отчетена най-ниската температура в историята – минус 29 и половина по Целзий. Усещането беше като при минус 45.

През нощта мнозина чуха тътен като земетресение. Но от друг тип – полярният земетръс се случва, когато водата в почвата замръзне бързо и доведе до разместване на земните пластове.

В Минесота пожар в подстанция принуди властите да помолят хората да намалят отоплението в домовете си до 18 градуса поне до петък.

Студент от Университета в Айова е намерен мъртъв и властите подозират, че времето е причината за смъртта му. В тези условия тялото замръзва буквално за минути.

В Ню Йорк имаше катастрофа с повече от 20 автомобила, включително камиони, за които има забрана за движение в това време.

В горните части на щата освен арктическите температури имаше и снежна виелица, която направи шофирането невъзможно.

В Пенсилвания – повече от 10 души са ранени при масова катастрофа с 26 автомобила. Най-лошото за североизточните щати предстои днес. В много градове училищата не работят втори ден.

Информация: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.