Трима души са ранени

Див леопард се появи в индийския град Насик, Махаращра и рани трима души, предаде БГНЕС. 

Звярът се появил в Насик рано сутринта. Служители на горското стопанство смятат, че той е попаднал в града през обезлесена гора в района Чандша, разположена в съседство. Експертите не могли да се справят с хищника няколко часа.

Докато се опитвали да го уловят, на улицата се събрала тълпа любопитни зрители, които искали да погледат животното, а след малко пристигнал и телевизионен екип. Тълпата от хора привлякла местния политик Сантош Гайквад от ултрадясната националистическа партия Шивсена. Той се опитал да въдвори ред, но леопардът скочил върху него и двама от операторите. Ранените били откарани в болница.

Хищникът бил заловен около 11 часа местно време. Според представител на горската служба, когато всички формалности са уредени, той ще бъде отведен в гората и пуснат на воля.

През 2017 г. леопард нападна минувачи, след което се качи върху жилищна сграда в индийския град Сохна, щата Харяна. Той нападна 30-годишен мъж, боядисващ сградата, а след това и 6-годишно дете. И двамата се отърваха само с драскотини.