Причините за избухването на огъня още не са установени

Седем души са загиналите при пожара, избухнал в жилищна сграда в центъра на Москва, сочат нови данни на органите на реда в руската столица, предаде Ройтерс. Спасителни екипи продължават да разчистват местопроизшествието и да поливат конструкциите с вода поради риск от по-нататъшни срутвания.

Тече процедура по разпознаване на телата на загиналите. Още двама пострадали са в тежко състояние и са настанени в болница. Според източник от спешните служби пожарът е щял да вземе много повече жертви, ако не са били оперативните действия на огнеборците. Един от разпитаните очевидци разказал, че се събудил, когато прозорците вече се пукали от високата температура.

Пожарът избухнал към 01:00 ч. след полунощ (полунощ българско време) на петия етаж на сградата, намираща се на Никитския булевард. Огънят бе напълно потушен малко след 05:00 часа московско време, съобщиха по-рано властите, цитирани от БТА.

Четирима души загинаха при пожар в Москва

От жилищния блок бяха евакуирани 42 души, включително осем деца. В гасенето на огнената стихия взеха участие 80 души личен състав и 25 единици техника. Сградата, в която има повече от 100 апартамента, е построена през 1912 г. и е в списъка с обекти, обявени за културно наследство. Причините за пожара още не са установени.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.