Вижте снимки на звездата от "Приятели" през годините

Американската филмова звезда Дженифър Анистън празнува 50-ия си юбилей.

Тя става известна в средата на 90-те години на миналия век и в началото на този с превъплъщението си в Рейчъл Грийн в популярния американски комедиен сериал „Приятели“ - роля, за която печели „Еми“, „Златен глобус“ и „Наградата на гилдията на актьорите“. От 2012 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

СНИМКИ НА ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Макар че повечето от филмовите ѝ роли са в комедии като „Всемогъщият Брус“, „Офис треска“, „Хората говорят“, „Завръщането на Поли“ и „Раздялата“, тя участва и във филми от други жанрове, като криминалния трилър „Извън релси“.

Дженифър Джоана Анистън е родена на 11 февруари 1969 г. в Шърман Оукс, район на Лос Анджелис. Баща ѝ, гъркът Янис Анастасакис (Джон Анистън), е актьор, известен с ролята си в сапунения сериал „Дните на нашия живот“. Той сменя гръцкото си име Анастасакис на по-американски звучащото Анистън. След година, прекарана в Гърция, семейството се връща в САЩ и се установява в Ню Йорк, където баща ѝ печели роля в сапунения сериал „Love of Life“ и по-късно в „Search for Tomorrow“. През 1985 г. семейството се премества в Лос Анджелис, където баща ѝ вече се снима в „Дните на нашия живот“.

Брад Пит се появи на партито за 50-ия юбилей на Дженифър Анистън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дженифър Анистън има два брака зад гърба си. На 29 юли 2000 година тя се омъжва за Брад Пит след продължила около две години връзка. Тяхното семейство се счита за едно от най-стабилните в Холивуд. В началото на 2005 г. обаче двамата обявяват, че се разделят. Разводът им става факт през октомври същата година. Докато тече процедурата, в медиите се появяват слухове, че Пит е изневерил на съпругата си с Анджелина Джоли. Връзката на Бранджелина е оповестена официално скоро след развода на актьора с Анистън.

През 2011 г. звездата от "Приятели" започва да излиза с актьора, режисьор и сценарист Джъстин Теру. Година по-късно двамата се сгодяват, а на 5 август 2015 г. сключват брак. Той продължава по-малко от две години.

Ето още интересни новини за Дженифър Анистън:

Как се промениха през годините актрисите от хитови романтични филми? (ГАЛЕРИЯ)

Дженифър Анистън – неузнаваема в новия си филм (СНИМКИ)

Дженифър Анистън: Момчетата искат нов сезон на "Приятели"

12 детайла от „Приятели”, които не сте забелязали

Перфектната фигура на Дженифър Анистън се дължала на бокса

Дженифър Анистън се развежда (СНИМКИ)

След развода: Ще запази ли Анистън годежния си пръстен за 500 000 долара? (СНИМКИ)

Дженифър Анистън забравя грижите си в Таити

Героините от сериали, които промениха жените по света (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.