Рекордните 80 868 души гласуваха онлайн в петото издание на конкурса

RockSchool е големият победител в петото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България. Той беше обявен на специална Церемония на ПРОМЯНАТА с водещ Надежда Узунова вчера вечерта.

Снимки от избора на големият победител в ПРОМЯНАТА 2018/2019 може да видите ТУК

Боян Симеонов и Васил Спасов от RockSchool създават програма за музикално образование, адаптирано за деца и младежи със зрителни проблеми. Тя дава възможност на незрящите деца да се развиват, да бъдат щастливи и уверени в себе си и да станат част от подкрепяща се общност. Програмата ще включва оборудван музикален кабинет с необходимия хардуер и софтуер за нуждите на незрящите деца, работа с обучени специалисти, които ще преподават уроци по пеене, китара, пиано, барабани, саксофон и много други инструменти, както и стипендиантски фонд за тези деца, които нямат финансовата възможност да заплатят за уроците си.

Снимки от церемонията по връчването на наградата може да видите ТУК 

RockSchool бяха избрани сред 134 кандидатствали в петото издание на конкурса след осем етапа на селекция. В предпоследния етап – онлайн гласуване, което се проведе между 15 януари и 4 февруари - публиката имаше възможност да подкрепи своя фаворит сред петимата финалисти в конкурса – RockSchool, Carrot, Книговище, За храната, Технократи. Гласуването завърши с рекордните 80 868 гласа и класира на финала RockSchool, За храната и Книговище, които получиха най-много гласове. На 13 февруари тримата бяха оценени от  възрастно и детско жури, които заедно взеха финалното решение RockSchool да бъде големият победител в ПРОМЯНАТА 2018/2019.

"Вярвам, че това, което обединява хората, които създават социална промяна, са чувствителността и надеждата. Чувствителността да можеш да се поставиш на мястото на друг, да те е грижа за проблемите на другите, за проблемите на обществото. И надеждата – че можеш да промениш нещо, че можеш да успееш, дори когато ти е много трудно да продължиш напред. Именно тези качества носят и петимата финалисти в ПРОМЯНАТА тази година, както и всички останали социални предприемачи, подкрепяни от ПРОМЯНАТА. И аз съм им много благодарен за това, което правят и за това, че носят надежда във времена, които са предизвикателни и трудни.“  – сподели Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Фондация Reach for Change България.

“Всяка година хората, въвлечени в ПРОМЯНАТА стават повече. За петте издания на инициативата сме подкрепили 70 социални предприемачи, а децата, на които те са помогнали, вече са десетки хиляди. ПРОМЯНАТА заема специално място за всички нас в NOVA – всяка година все повече служители се включват като доброволци или споделят своята професионална бизнес експертиза като ментори на социалните предприемачи. С всяко издание на конкурса все повече хора се включват в онлайн гласуването, общността от експерти от различни сектори, които подкрепят ПРОМЯНАТА и оценяват кандидатите, също расте.  Благодарим ви, че заедно създаваме по-добър и смислен свят за нашите деца.“ – допълни Мира Иванова, водещ на съботно-неделния сутрешен блок по NOVA „Събуди се“, която връчи чека на победителя.

RockSchool ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а За храната и Книговище   – по 15 000 лв.

Освен финансовата подкрепа и петимата финалисти - RockSchool, Carrot, Книговище, За храната и Технократи, стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 90 000 деца и младежи от цялата страна.