28-годишният мъж бил открит на около 150 км от мястото, където извършил престъплението

Полицията във Франция залови шофьор на инкасо автомобил, който избягал с бронираната кола и 3.4 милиона евро в Париж, пише Би Би Си, цитирана от БГНЕС. 28-годишният Адриен Дербе бил открит в Амиен, на около 150 километра от мястото, където извършил престъплението.

В апартамента, в който го намерили полицаите, били открити и по-голямата част от парите. Дербе открадна товара на карания от него инкасо автомобил в понеделник сутринта.

Двама негови колеги излезли от бронираната кола, за да доставят пари в брой и когато се върнали, инкасо автомобила го нямало, както и Адриен Дербе.

Съвсем скоро след това бронираната кола беше открита на няколко пресечки от местопрестъплението, но шофьора и парите били изчезнали. Полицията организира голяма издирвателна операция.

Във вторник беше разпространена снимката и описание на беглеца, както и молба от полицията гражданите да окажат съдействие.

Задигнаха 20 000 лева от магазин на голяма търговска верига

Точно сигнал от наблюдателен гражданин насочил полицаите към апартамент в северния град Амиен. Те заловили Адриен Дербе докато се опитвал да избяга през прозорец, носейки няколко торби с банкноти.

Престъплението много напомня на кражбата на 11.6 милиона евро, която направи известен шофьора на инкасо автомобил Тони Мусулен. През 2009 г. той се предаде доброволно, след като се укрива две седмици.

Последвалото дело предизвика големи дебати, защото липсата на насилие при кражбата значеха, че присъдата на Мусулен ще е малка, а 2.5 милиона от откраднатите пари така и не бяха открити.

Мусулен лежа няколко години в затвора, но беше освободен през 2013 г. и полицията подозираше, че е скрил парите и ще ги използва, след като е на свобода.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.