С няколко изречения Иван и Димитър разказват цяла история

За Иван и Димитър литературата е пъзел. Умеят с малко да казват много. Казват, че слагат само едно парченце, а читателите и последователите подреждат останалата част. Експериментът им да пишат за нещата от живота в 5 изречения или дори по-кратко, прераства  от хоби …  в книга.

С няколко изречения те разказват цяла история. Истории - понякога тъжни, понякога забавни, но винаги истински и живи.

„Налага ни се всеки ден, искаме, не искаме да пишем неща - творчески, креативни. Просто сядаш и пишеш. Не можеш да чакаш музата да ти дойде, за да изкараш нещо хубаво”, каза копирайтърът Димитър Стефанов.  

Константин Трендафилов пред Мон Дьо: Простотията ме побърква

Пишат кратко. Пестят думите си. Но не и смисъла. Рекламата ги среща, а литературата ги сприятелява. От колеги в рекламна агенция се превръщат в приятели, които пишат заедно.

Както повечето истории от живота, така и експериментът на Иван и Димитър започва на шега.

„Поне за мен е страшно важно да имаме сходно чувство за хумор, защото ако не можете да се смеете заедно, надали има какво да си кажете”, каза копирайтърът Иван Тотев.

Първите 5 изречения идват по пътя.

Пишат истории, които ни дават, казват ни нещо, а понякога всичко. Пишат, защото ги четем. Предизвикват се и да пишат за феновете си.

Димитър Калбуров представя новата си книга

„Малко момиченце ни писа, че много иска да изненада майка си с разказ , даде ни думи – любов, мама … И помоли да не го публикуваме, беше толкова мило. Точно за такива неща си заслужа отвъд филтъра, който ти дава литературата”, допълни Димитър.

Броденето из литературни лабиринти може да отведе Иван и Димитър до шестото изречение от пъзела. Или пък не - до нов експеримент. Защото знаят как да ни показват само върха на айсберга, а останалото да открием сами. И пак с малко думи, които казват много.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.