Първи епизод на българската криминална драма с ексклузивна прожекция за медии

Актьорите и екипът гледаха първи епизод на българската криминална драма "Дяволското гърло“ в компанията на журналисти, като споделиха емоционални моменти около създаването на мащабната продукция.

“Разследването се развива в 12 епизода и става все по-интересно и заплетено с всеки следващ епизод. Има мистика и в хода на разследването излизат човешките истории. Но може би най-важното е, че това е продукция на международно ниво, в която виждаме нашите актьори, нашите истории, нашите сюжети и разкази. Зад всеки един кадър стои преживяване“, коментира продуценът на сериала Евтим Милошев.

“Рядко човек има възможност като режисьор да работи и да режисира подобно нещо – толкова мащабно, с толкова добри актьори и толкова сложна история. Беше трудно и предизвикателно, но и много мотивиращо“, коментира режисьорът Павел Веснаков.

За създаването на сериала цялата продукция е изнесена в Родопите за близо 2 месеца, снима се в Смолян, Пампорово и целия регион. Снимките на всеки от епизодите отнема приблизително 4 дни, като проекът е разделен в 2 снимачни цикъла по 6 епизода.

Креативният продуцент и сценарист Иван Спасов, режисьорите Павел Веснаков и Димитър Димитров, режисьорът по монтажа Виктория Радославова и операторите Мартин Балкански и Борис Славков са само част от екипа, който стои зад подготовката и реализацията на проекта. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов, който има основна заслуга за достоверността на историята. Завладяващият сценарий, мащабните външни кадри, многопластовият сюжет и безупречната актьорска игра поставят продукцията на световно ниво.

Теодора Духовникова разказа за трудностите, пред които се изправя при подготовката си за ролята. Героинята й агент Мия Язова от ДАНС всъщност е жена само когато има полза в разследването, иначе е свикнала да мисли и действа като мъж. “Това бяха невероятни 3 месеца от моя живот. Беше много вълнуващо за всички ни, много трудно, много ново. Мисля, че зрителите ще усетят колко сме искали да го разкажем и ще усетят цялата любов и енергия, която сме вложили”.

Екранният й партньор в криминалната драма Владимир Карамазов, който влиза в обувките на разследващия полицай от Смолян Филип Чанов разкри, че проекът е може би най-емоционалният от всички в неговия живот. “Оценявам го като моята най-трудна акьорска роля. Това е един от тези професионални моменти в живота, в които всички елементи се събират и заработват заедно – екип, сценарий, планина, всичко... И сега съм щастлив съм да видя резултата, а той е наистина страхотен“.

“Дяволското гърло е може би най-специалният проект на NOVA до момента. Той поставя едно по-високо ниво в развитието на киното и сериалите в съвременната им история в България. Сигурни сме, че зрителите скоро ще го оценят“, коментира Антоний Мангов, директор “Програма“ в Нова Броудкастинг Груп. 

Разследващата криминална драма “Дяволското гърло“ се очаква да бъде един от най-интересните проекти през пролетния сезон. В него има мистика и тежки престъпления, но се засягат и значими социални теми като предателство, приятелство и любов, бежанския въпрос, съжителството на различни етноси. Заедно с Владимир Карамазов  и Теодора Духовникова, ще видим Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов, Христо Петков, Лидия Инджова и още познати лица от театралната и филмова сцена у нас.

Не пропускайте българската криминална драма “Дяволското гърло“ - от 28 февруари, всеки четвъртък от 22.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook