Тя е изработена от художника Николай Михайлов

В Министерския съвет беше валидирана юбилейна пощенска марка по случай 15-та годишнина от членството на Република България в НАТО, предаде БТА. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В церемонията участваха ицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков както и Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

Валидирането на юбилейна пощенска марка е част от утвърдения Национален план от инициативи за отбелязване на 15-та годишнина от членството на България в НАТО и 70-та годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор, които се навършват през 2019 г. 

За мен е голямо удоволствие да присъствам на валидирането на тази марка, посочи Екатерина Захариева. Тя е изработена от художника Николай Михайлов, с който работихме по логото на на Българската Коледа, посочи тя.

Парламентът ратифицира протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО

Преди малко парламентът ратифицира протокола за присъединяването на Република Северна Македония в НАТО. Имаме наистина много поводи за радост днес, защото от 2004 година, когато станахме съюзници в НАТО ние последователно и трайно отстоявахме идеята, че най-сигурния начин за мир и просперитет е политиката на отворените врати на НАТО, каза Захариева. Най-вероятно да края на годината Република Северна Македония ще стане 30-я член на НАТО, посочи тя.

НАТО е преди всичко политически съюз за сигурност и мир и за възпиране. Съюз на демократични държави с единствена цел запазване на мира, сигурността и демокрацията, посочи Захариева. За тези 15 години, откакто България е член на НАТО Брутният вътрешен продукт на страната е увеличен повече от три пъти, посочи Екатерина Захариева. Членството в НАТО означава мир и сигурност за гражданите и инвестициите, добави тя.

В година, когато светът е изправен пред все повече предизвикателства, ние ще можем през април във Вашингтон, да направим равносметка и анализ къде да подсилим нашите сили за възпиране и за реакция, така че нашите граждани да се чувстват сигурни, посочи външният министър.

Това е 11-то пощенско издание, свързано с членството на България в НАТО, посочи транспортният министър Росен Желязков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.