Samsung показа на света най-умното си досега устройство - Galaxy S10

Страстните фенове на технологиите днес празнуват, след като южнокорейската Samsung представи новата си серия премиум смартфони Galaxy S10.

Точно 10 години след излизането на пазара на първия Galaxy S, снощи компанията показа четири уникални устройства, които приковаха погледите на феновете по целия свят. Всяко устройство комбинира технологиите, от които потребителите се интересуват най-много: иновации в дисплея, камерата и производителността.

Galaxy S10 е насочен към тези, които искат да притежават смартфон с характеристики от най-висок клас и мобилни изживявания от следващо поколение. Galaxy S10+ пък е за всички, които търсят мощно устройство с премиум характеристики и иновативни дисплей и камера, с възможност за едновременна работа по различни задачи.

Galaxy S10e ще зарадва онези, които искат топ параметри в компактно устройство с плосък екран, а Galaxy S10 5G е за тези, които искат повече от всичко и са готови за най-бързите налични скорости и най-мощни функции.

Всички устройства имат изцяло нов, динамичен AMOLED дисплей, камера от следващо поколение и интелигентна производителност. Това са и първите смартфони със сертифициран HDR10+ дисплей, който гарантира супер ярко цифрово съдържание, дори и на силна слънчена светлина.

Новата серия смартфони притежава и първия вграден Ultrasonic сензор за пръстови отпечатъци5, осигуряващ защита и сигурност като при личен сейф. Сензорът чете 3D контурите на физически отпечатък (а не двуизмерен образ) за подобрено отчитане.

Galaxy S10 въвежда и нова технология с усъвършенствано разпознаване, с което снимките и клиповете стават абсолютно зашеметяващи – за това помага и ултра широкият обектив със 123-градусово поле на видимост, подобно на човешкото око.

С него заснемането на семейни сбирки вече е напълно обезпечено, както и, разбира се, красиви панорамни и пейзажни картини. Видеозаписът пък е супер стабилен и с високо качество, благодарение на функцията Super Steady. Както предните, така и задните камери могат да заснемат до UHD качество. За първи път в индустрията, задната камера дава възможността за записване на видео в HDR10+.

Galaxy S10 идва с премиум хардуер и софтуер, които са готови да помагат, каквото и да ни трябва - от съввсем нови възможности за споделяне на захранването до повишаване на производителността с AI и интелигентен Wi-Fi.

Зареждането на новото ви устройство никога не е било по-лесно - Wireless PowerShare на Galaxy S10 позволява лесно зареждане на устройства, сертифицирани с Qi, като с него ще можете да зареждате и съвместими аксесоари. В допълнение, Galaxy S10 може да зарежда освен себе си, но и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare8, докато е свързан с обикновено зарядно устройство, което ви позволява да оставите второто си зарядно у дома.

Софтуерът пък оптимизира батерията, процесора, RAM паметта и дори температурата на устройството, в зависимост от това как използвате телефона си. Интелигентният Wi-Fi позволява непрекъсната и безопасна връзка чрез безпроблемно превключване между Wi-Fi и LTE, а при разпознаване на потенциално рискови Wi-Fi връзки, устройството ще ви предупреждава.

Galaxy S10 също така поддържа новия Wi-Fi 6 стандарт, което прави възможно по-доброто представяне на Wi-Fi, когато е свързан със съвместим рутер.

Може би едно от най-впечатляващите неща в новата серия смартфони е фактът, че те работят с 5G мрежи. С Galaxy S10 5G потребителите в 5G мрежата могат да изтеглят цял сезон на телевизионно предаване за минути, да играят  игри с богати графики без почти никакво забавяне, да се наслаждават на подобрени VR и AR и да поддържат връзка с приятелите и семейството си чрез 4К видео разговори в реално време.

Геймърите също ще открият доста привилегии в Galaxy S10   той е оборудван с AI-базиран софтуер за оптимизация на производителността по време на игра и първокласен хардуер, включително Dolby Atmos за игрален режим и система за охлаждане. Galaxy S10 е и първото мобилно устройство, оптимизирано за игри, създадени на платформата Unity.

Сигурността с Galaxy S10 пък е гарантирана, благодарение на Samsung Knox, както и със защитено хранилище, поддържано от хардуер, в който се намират вашите лични ключове за мобилни услуги с активиран блокчейн.

Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e ще бъдат достъпни в магазините и онлайн на 8 март 2019 г., като цените започват от 1,749 лв. за Galaxy S10, 1,949 лв. за Galaxy S10+ и 1,449 лв. за Galaxy S10e.

Предварителните поръчки за Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e започват от 22:00 часа на 20 февруари 2019. За ограничен период от време, първите 1,000 потребители, закупили и активирали Galaxy S10 или Galaxy S10+, отговарящи на условията на кампанията, ще имат възможността да получат безплатни Galaxy Buds (стойност 299лв).