Подготовката за „Оскар”-ите тече с пълна сила

Бяло и пурпурно червено са цветовете, които ще бележат церемонията по връчването на най-големите награди в света на киното – „Оскар”-ите. Подготовката за бляскавото събитие, което ще се състои в Лос Анджелис в неделя, тече с пълна сила, и то денонощно.

Червеният килим беше официално разпънат в сряда вечер по продължението на "Хайлънд булевард" – пред "Долби тиътър". Той покрива площ от 16 500 квадратни метра, струва близо 25 000 долара и отнема 900 часа на екип от 18 души да го разстелят.

Церемонията ще струва общо 44 милиона долара, а 25-имата номинирани в топ категориите ще получат специални торби с подаръци на стойност 150 000 долара всяка.

Още по темата гледайте във видеото.

Кореспондент: Ясен Дараков

КОЙ ФИЛМ, СПОРЕД ВАС, ЩЕ ГРАБНЕ "ОСКАР"? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НИ ТУК.

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019 г., ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 г. след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA. Специалното студио започва в 22.45 ч. по NOVA и продължава от 23.30 ч. по KINO NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове. 28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.

И още по темата:

Церемонията на „Оскар”-ите остана без водещ, а Лиъм Нийсън беше обвинен в расизъм

Черният смокинг вече се появява рядко на червения килим (СНИМКИ)

Продуцентите на наградите "Оскар" обявиха още звезди, които ще участват в церемонията

Холивуд на протест срещу организаторите на "Оскарите"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.