Коментира Емил Димитров - Ревизоро

5 300 000 лева, укрити от продажбата на горива - това е резултатът от извършената проверка на МВР на 143 бензиностанции, проведена след сигнали от Българската петролна и газова асоциация. 

"Това е успех. Малък е, но е успех. Това са 166 цистерни, а 5 милиона е 5 милиона литра, защото на всеки литър 1 лев е за държавата. Министерството на икономиката не е направило карти на тези обекти, сега МВР ще прави. Те са и опасни за хората. От миналата година може да има 100 обекта и още 200 нови такива. Но ние не ги знаем кои са. Има такива, които казваха, че са земеделски, сега се оказа, че не са. Вместо сега полицията да ги описва и проверява, трябваше да е по обратния ред". Това каза в "Здравей, България" депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро. 

Младен Маринов: Проверяват се 16 бензиностанции (ВИДЕО)

Според него е правилно да се каже, че контрабандата се овладява. По думите му от сенчестата икономиката са спечелени 1 милиард лева.

„С 1 милиард може да си намериш кой да ти прокара закон и кой да ти спре закон. Можеш да платиш на данъчен, на митничар без да очерняш професията. Натискът е толкова голям. Служителите на границата казват: „Ако го проверя този, това ще ми е последния работен ден”, каза още Ревизоро.

Той коментира и случая с откритото некачествено гориво в бензиностанции на Веселин Марешки. "Той не се занимава с внос. Знам откъде зарежда горива. Те са му от качествени складове. Големите вериги са непрекъснато под контрол", коментира още депутатът.

Той заяви, че премиерът Бойко Борисов е прав да настоява за изсветляване на търговията с горива. "Аз лично ще го подкрепя, но много бавно става", категоричен бе Ревизоро. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.