Според кмета няма фрапиращи нарушения на закона

Строеж на хотел на метри от морските вълни събуди недоволство у жителите на Кранево. Сградата се намира на мястото на бившия Международен пионерски лагер. Според документите се извършва ремонт на стара сграда и пристрояване на нова. 

Преди време е имало скандал с ограда на същото място, която се оказала незаконна след проверка на РДНСК. За строежа има разрешително за ремонт и пристрояване от община Балчик.  Всичко е започнало в началото  на ноември, разказа кореспондентът на NOVA Искра Урумова. Пред нея инвеститорите заявиха, че цялата документация за дейностите, които извършват, е в общината. 

Арх. Анна Демирева обясни, че всички сгради, които се строят в ивицата имат строителни книжа. Ивицата граничила непосредствено с населеното място и не попадала в охранителните зони А и Б. Строежите имали и положителни оценки от органите за контрол на околната среда.

След проверките на ДНСК: Има ли незаконно строителство по Черноморието?

„При мен нито един местен или турист не е идвал да се оплаче от никакви незаконни строежи. Самият факт, че се строи зад оградата, в частен двор показва, че няма фрапиращи нарушения на закона. Като фасада това си е така от 2011 година. Не е ново строителство. Оградата си е тук от 60-70 години”, коментира Румен Николов, кмет на Кранево.

От общината са започнали своя проверка по случая.  Днес ще има и проверка на строежа от РДНСК. А междувременно по ивицата в Кранево се строят още три хотела. Това буди недоволство у местните.

Репортер: Искра Урумова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.