Тя отправи молба към Камарата на общините да подкрепят споразумението й

Тереза Мей отправи молба към депутатите да подкрепят споразумението й за излизане от ЕС. Тя предупреди, че "ако тази сделка не бъде приета, тогава Brexit ще бъде изгубен", предаде Асошиейтед прес.

В началото на дебатите в Камарата на общините, преди ключовото гласуване тази вечер, тя каза, че е получила от ЕС "подобрения" на сделката, която депутатите отхвърлиха през януари.
Въпреки това много поддръжници на Brexit все още смятат, че споразумението държи Великобритания твърде обвързана с ЕС и казват, че планират да гласуват против сделката. 

Главният юридически съветник на британското правителство Джефри Кокс заяви пред парламента, че народните представители трябва да вземат политическо решение дали са склонни да приемат гаранциите на сделката за Brexit, предаде Ройтерс.

По-рано Кокс каза, че претърпелият изменение документ не е дал на Великобритания юридически средства за едностранно излизане от предпазната мярка за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия. Той обаче смята, че документът значително намалява риска от това Великобритания да бъде хваната в капана на този механизъм.

Северноирландската Демократична Юнионистка партия съобщи, че няма да подкрепи сделката за Brexit на Тереза Мей. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.