То ще бъде върху одобрената от Сената резолюция за премахване на извънредното положение

Американският президент Доналд Тръмп потвърди намерението си да наложи вето върху одобрената от Сената резолюция за премахване на извънредното положение, предаде Ведомости.

"Очаквам с нетърпение налагането на вето върху инициираната и приета само от демократите резолюция, отваряща границите на престъпността и трафика на наркотици, които ще залеят страната ни", пише Тръмп на своята страница в Туитър.

Сенатът прие резолюция за отмяна на извънредното положение в САЩ

По-рано Сенатът на САЩ гласува за отмяна на кризисната ситуация по южната граница, която бе обявена от президента. Така сенаторите блокираха достъпа на Тръмп до средства за строеж на гранична стена.

Предложението за отхвърляне на наложеното от президента извънредно положение бе прието с вот от 59 „за“ и 41 „против“. Дванадесет републикански сенатори са гласували „за“.

Тръмп обяви извънредно положение в САЩ (ВИДЕО)

Миналия месец президентът Тръмп обяви извънредно положение по границата с Мексико. Така той се опита да си осигури 3,6 милиарда долара финансиране за предложената от него гранична стена. Тези пари не подлежаха на гласуване в Конгреса, тъй като се смятат за извънреден ресурс. Ходът на президента бе в отговор на провала в преговорите за осигуряване на 5,7 милиарда долара за строежа на гранична стена.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.