ЕС е дългосрочен гарант за качество и стабилност на икономиката ни, смята евродепутатът

“Едва ли има български бизнес, който би се развивал по-добре, ако България беше извън Европейския съюз. Освен, че дава достъп до пазар от над 500 милиона души, ЕС е дългосрочен гарант за качество и стабилност на икономиката ни и задава посока на развитие. Затова той е най-доброто място за развитие на бълагрския бизнес." Това заяви българският евродепутат от групата на ЕНП/ГЕРБ и международен секретар на Предприемачи ГЕРБ Ева Майдел по време на регионален форум на ПГЕРБ в Русе.

„За да запазим ЕС, той трябва да се занимава повече с конкретните нужди на гражданите и бизнеса. Затова и работих за улесняване на българския бизнес с инициативи като намаляването на таксите за преводи в евро, привличането на близо един милиард лева по плана Юнкер за почти 10 000 български компани, както и чрез приноса за създаването на първото в ЕС звено за техническа помощ за еврофинансиране", допълни Ева Майдел.

Освен нея на регионалния форум на ПГЕРБ участваха заместник – министърът на икономиката Александър Манолев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, председателят на ПГЕРБ Валя Чилова и над 100 предприемачи от няколко области на Северна България.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.