Няма сблъсък между Сергей Станишев И Елена Йончева, коментира Драгомир Стойнев

Ключов пленум на БСП. Ръководството на партията предлага Елена Йончева да води листата за евровота.  Второ място си делят Сергей Станишев и Деница Златева. По устав Изпълнителното бюро предлага имената, след което Националният съвет трябва да вземе окончателното решение.

По всичко личи, че вече е налице сблъсъкът между Сергей Станишев и Елена Йончева.  Вътрешната опозиция заяви, че ще предложи промени, според които водач на листата да може да бъде само партиен член. На практика, това би елиминирало Елена Йончева.

"Ръководството на партията предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за евровота. Първо, ние се вслушваме в гласа на структурите. Сегашното ръководство наистина уважава мнението на структурите. От 299 организации, в 266 Елена Йончева е номинирана за кандидат за евродепутат. БСП има желание и да разширява членската си маса с цел спечелване на евроизорите, а оттам и голямата ни цел – предсрочни парламентарни избори. Скоро ще има такива, въпрос на време е”. Това коментира председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев.

Сергей Станишев: Знам, че имам номинации в 85% от общините

По думите му няма сблъсък между Сергей Станишев И Елена Йончева.„Богатство е всяка една партия да има толкова много личности като Елена Йончева и сергей Станишев. Има и други, които са получили страшно много номинации като проф. Иво Христов, проф. Румен Гечев, Деница Златева, Петър Курумбашев, Момчил Неков. Това е едно богатство. Дано и другите партии да имат такива личности”, каза още Стойнев.

„За нас е изключително важно това, което ще кажат българските граждани. Елена Йончева е човек, който олицетворява борбата за справедливост. Човек, който не се страхува да казва истината. Тя разкри начина, по който ГЕРБ управляват българските общини, начинът, по който беше изградена оградата по границата, това което се случва в инфраструктурата и некачественото строителство. Тя е човек, когото искаме да изпратим в Европа и тя да продължи тази битката за справедливост и на европейско ниво”, заяви още той.

„За мен водачеството на листата не може да бъде самоцел. За мен е важно да има силна листа, която да работи като екип и да постигне победа на изборите”, коментира лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Това ще бъде една от темите, която смятам, че ще се внесе като предложение – да бъде партиен водачът на листата. Убеден съм, че ще бъде избран Сергей Станишев, колкото и на някои да им се иска да е Елена Йончева. Това е моето убеждение, може и да греша”, коментира Георги Гергов.

След днешния сблъсък, левицата трябва да вземе само едно решение – кой да води евролистата. Окончателно цялата листа ще бъде наредена на 6ти април.

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП. Нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им.", заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.