Засега не е ясно кои са извършителите

Най-малко 134 души са били убити при нападение в централната част на Мали. Това съобщи в изявление късно снощи генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, съобщава БТА.

Атаката е извършена вчера сутринта срещу жителите на село в район Мопти. При нея са пострадали 55 души. Засега не е известно кои са извършителите или групировката, отговорна за нападението. Гутериш призова малийските власти "да удвоят усилията си за възстановяване на мира и стабилността в Централно Мали".

68 000 души са загинали в Сирия през 2017-а, съобщи Дамаск

Специалният представител на ООН за Мали и ръководител на мисията на организацията за стабилизиране на страната (МИНУСМА) Махамат Салех Анадиф обяви на пресконференция, че в атакуваното село са изпратени миротворчески сили, посочва ТАСС.

ООН: Над 7000 деца са станали жертва на конфликта в Сирия от 2013 г.

Нападението е едно от най-кръвопролитните в последните години. Извършено е по време на посещение в Мали на делегация на Съвета за сигурност на ООН. Западноафриканската страна спорадично преживява нападения от страна на въоръжени групи след преврата от 2012 г., довел до установяването на сепаратистки бунтовнически групировки и свързани с "Ал-Кайда" формации в неспокойния север на Мали. През 2013 г. ООН разположи мироопазваща мисия в страната.

ИДИЛ пое отговорност за нападението в Торонто

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.