В четвъртък сутрешните температури ще бъдат около 0 градуса

В сряда настъпва съществена промяна на времето. Още сутринта от северозапад облаците бързо ще се увеличават,  а около и след обед на много места ще превали. По-съществени валежи се очакват в централните и планинските райони на страната – до 10 -15 литра на кв. м. Вятърът ще обърне посоката си от северозапад, ще се усили - особено в Дунавската равнина, а с него и температурите ще започнат бързо да се понижават. Сутрешните ще са все още положителни – между 3 и 8 градуса, а максималните ще са със 7-8 градуса по-ниски. Очакваме термометрите да не показва  повече от 12 – 19 градуса.

В планините ще е облачно, мъгливо и с превалявания. На височина до 1700 метра валежите ще са от дъжд, а над тази граница – от сняг. Вятърът ще се усили. Температурите ще се понижат и над 2000 метра ще останат отрицателни.

Понижението на температурите ще продължи и в четвъртък ще бъде най-студено. Сутринта температурите ще са около нулата, а максималните - между 8 и 13 градуса. Хубавата новина е че валежите навсякъде ще спрат, а облаците ще се разкъсат.

Без валежи и с разкъсана облачност ще остане и в петък и събота, а температурите малко ще се повишат. В неделя над Източна България отново ще се заоблачи, а на запад ще остане предимно слънчево.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.