Това заяви израелският премиер по повод последните сблъсъци на Ивицата Газа

"Израел няма да изтегли войските си, разположени край Ивицата Газа и е готов за интензивна военна кампания, ако това е необходимо за гарантиране на сигурността му", заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху. Той направи това изказване, посрещайки на летището бразилския президент Жаир Болсонаро, който пристигна на държавно посещение в Израел, съобщи БТА.

"Президенте Болсонаро, вие пристигнахте в Израел в напрегнат момент", отбеляза Нетаняху, който е и министър на отбраната. Той заявяви, че по негова заповед силите на израелската армия остават разположени около Ивицата Газа. Те включват танкове, сухопътни и военновъздушни сили.

Израел отново отвори пропускателните пунктове на границата с Ивицата Газа

"Готови сме за всеки сценарий и, ако се наложи - за интензивна кампания. Ще направим това, което се налага за сигурността на Израел", добави още израелският премиер.

Снощи Нетаняху изрази благодарност на въоръжените сили за решителните действия и мащабното разполагане на сили, помогнали да се избегнат масови сблъсъци вчера. На 30 март палестинците отбелязваха годишнината от началото на демонстрациите, наречени "Големия поход на завръщането".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.