Най-хладно ще бъде по Черноморието

В събота още преди обяд ниската облачност ще се разкъса, видимостта ще се подобрява, но от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване почти цялата страна, сочи прогнозата на НИМХ. Следобед в югозападните райони ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът ще остане от изток-югоизток и ще е до умерен, като в нощните часове временно ще отслабне и стихне. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, по-ниски - по Черноморието.

Над планините от югозапад облачността ще се увеличава и до вечерта ще достигне и източните райони. Ще има слаби валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг, ще има главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
 
Задава се дъждовен период. Докога?

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла и на места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще се подобри, но по-късно от запад ще започне ново увеличение. Вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

По-късно през деня в събота в югозападните райони, а в неделя - на места в югозападната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, максималните - между 18 и 23 градуса. По-хладно ще бъде в събота по Черноморието.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.