Председателят на политическата формацияи лидер на АБВ Румен Петков внесе в ЦИК документите за регистрация

Председателят на политическата формация „Коалиция за България“ и лидер на АБВ Румен Петков внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори на 26 май, предаде „Фокус“. Листата на политическата група е оглавена от проф. Боян Дуранкев.

Проф. Боян Дуранкев начело на листата на „Коалиция за България” за евровота

Влизаме в кампанията със стремежа да предложим на българите защита на националните и обществени интереси в Европейския съюз, заяви пред журналисти председателят на формацията и на ПП АБВ Румен Петков, след като документите на „Коалиция за България“ за евровота бяха внесени от коалиционните партньори.

„Регистрирахме „Коалиция за България“. Искам да благодаря на колегите за огромния труд, който положиха. Да благодаря на всички повече от 10 хил. наши съграждани, които се подписаха. Искам да благодаря на екипа, който подготви цялостната документация“, каза Петков.

„Коалиция за България“ внесе в ЦИК 7 017 подписа, се казва в прессъобщение на АБВ.

Пред медиите Петков коментира и претенциите на БСП към наименованието „Коалиция за България“ и твърдението, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на названието.

„Ако на БСП много им липсва марката „Коалиция за България“, сме готови да обсъдим тяхното приемане във формацията. Не знам как може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи. Ако на БСП много им липса закъснялата носталгия по марката „Коалиция за България, сме готови да обсъдим тяхна молба още днес, само двама от партньорите все още имат резерви да ги приемем“. Ще ги посъветвам да се вгледат в предшественика. Ленин стиска каскета и никой не му го краде. На тях все някой нещо им краде. Тази политическа немощ, която избива понякога в цинизъм, издава една нищета, която е обидна, в това число за всички хора, които имат отношение към левицата“.

„Коалиция за България“ е съставена от общо 7 партии- ПП АБВ, ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи", ПП „Българска партия Либерали", ПП „Възраждане на Отечеството", ПП „Българска левица", ПП „Движение за социален хуманизъм" и политически движение ПП „Социалдемократи". Коалицията се обединява за предстоящите европейски и местни избори.

АБВ и още 6 партии ще се явят на евроизборите като „Коалиция за България”

Партньорите обявиха, че ще работят около следите основни цели: силна държава и сигурност на гражданите, завръщане на икономическия и политически суверенитет на страната, борба с бедността и демографската катастрофа, социална справедливост и повишаване на доходите, гарантиране на енергийна сигурност, възраждане на българското село, общодостъпно и качествено образование и здравеопазване, развитие на българската култура и духовност. До този състав на коалицията се стигна след като в началото на март БСП отказа съвместно явяване с АБВ на евроизборите.

БСП: АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка

АБВ взе името „Коалиция за България”, БСП - с остра критика

АБВ отива на избори като "Коалиция за България"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.