Градът показа най-добри показатели в ежегодната класация на Дарик радио

Русе е най-добрият град за живеене през 2018 година. Според проучването на Дарик Радио градът на Дунав се е развил най-добре спрямо предходната година по всички показатели.

За пореден път София получи приза  „Най-добър бизнес град”. В столицата има най-много публични и частни инвестиции, безработицата е сред най-ниските, а брутният вътрешен продукт на глава от населението е най-висок.

Признанието за „най-зелен град” отиде при Добрич.  Бургас се открои като „град на знанието”. според проучването старозагорци живеят в най-сигурния град.  Варна излиза на предна позиция в категорията „Жизнен град” - по демографски показатели и като любима дестинация.

СНИМКИ ОТ РУСЕ ВИЖТЕ ТУК

Тази година най-добрия град за живеене е европейската врата на България , града на свободния дух. Изключително голяма видима промяна и в инфраструктура, и в образователна инфраструктура и в културни институти и в промяна на средата и по отношение на екологията, много, много комплексно изпълнени неща. „Всичко, което преживях по-късно, вече се беше случило някога в Русчук” - думите са на роденият в Русе нобелов лауреат Елиас Канети.

Русе е първият град, в който са изградени тротоари с бордюри, поставени са и  газени фенери за осветление. Русе е и първият град в който улиците получават имена-като това.

„Русенският гражданин да се почувства като истински европеец, по заможен, по-богат , а това са онези първи индустриални, първи банкови, първи стопански премиери случили се в нашия град”, коментира Марияна Димитрова, уредник в Регионалния исторически музей в Русе.

А русенци имат самочувствие на истински европейци. Критериите за оценка на 27-те областни града в страната отчитат нивото на икономика, екология, образование, сигурност и качество на живот.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.