Предстои един от най-красивите празници в календара

Предстои един от най-красивите празници в календара – Великден. Свързваме го най-вече с възможността да прекараме повече време със семейството си, с мириса на прясно изпечен козунак и с боядисването на яйца. Спомнете си всички онези Велики четвъртъци, в които с баба разтваряхте бои в отделни съдове и боядисвахте прясно сварените яйца в най-различни цветове, орнаменти и рисунки. Както и за мириса на втасващо тесто за козунак и ваденето му от печката след това, случването на което представляваше истински ритуал и изискваше почти магически умения от страна на майстора.

Спомнете си и за уюта на Великденската трапеза, обединяващ прясно изпечено агнешко месо, свежа салата и усмивките на всички членове на фамилията. Спомнете си за разговорите на тази трапеза, пренасящи ни в далечните времена към раждането на традицията, преминаващи през спомените на поколенията и акостиращи в думите на днешния ден, посветени на изконни и непреходни неща, каквито са любовта, прошката и състраданието.

Всичко това се случва и днес и само от вас зависи колко красива и богата може да е Великденската ви трапеза, както и колко силни и богати ще са думите, разменени на нея. Не забравяйте, че трябва да се подсигурите с достатъчно яйца за всички желаещи да допринесат за хармонията, веселието и благополучието в дома ви. Яйцата винаги са били неделима част от Великденските празници. Според преданието за първото Великденско яйце, Мария Магдалена поднесла яйца на император Тиберий и му казала за възкръсването на Христос. Той отвърнал, че ако е така, яйцето от кокошка трябва да стане червено, а то своя страна се обагрило в този цвят, за да докаже правотата на Мария Магдалена.

Толкова били почитани яйцата през вековете, че дори руският цар Александър III поръчал специална изработка като изненада за своята съпруга Мария Фьодоровна, което довело до създаването на прочутите яйца Фаберже, известни с красотата си и до днес. В наши дни традиционните яйца са допълнени и от интерпретации от дърво, порцелан и дори от шоколад, за радост на най-малките в семейството.

И докато червеното яйце, като основно и едно най-често срещаните във Великденската кошница, се е свързвало с богатството у дома, то яйцето, боядисано в злато, е истинска рядкост, но тази година то ще зарадва част от клиентите на Изи Кредит, изтеглили кредит в рамките на специална празнична кампания от 8 до 30 април. 200 късметлии или по 14 почти всеки ден ще получат ваучери за по 50 лв., които могат да използват, за да доставят радост на близките и приятелите си на Великденската трапеза. С тази атрактивна кампания през април Изи Кредит празнува и своя 14-ти рожден ден на българския пазар, като отправя пожелания за здраве и благополучие на всички свои клиенти. Easy Credit. Добри заеми, добри приятели.

Кандидатствай и онлайн на easycredit.bg. Повече на easycredit.bg или на 0700 18 100