Работата била полузавършена заради паркирани на улицата коли

Яма зейнала на ул. ”Коста Лулчев” в столицата, след като от топлофикация копали, за да отстранят повреда. Месец по-късно дошли работници и пробвали да асфалтират дупката, но успели да се справят само наполовина.

 „Улицата е доста оживена. Те дойдоха с доста асфалт, но нямаше къде да го сложат. Можеха да асфалтират само 2/3 от дупката защото имаше паркирана кола”, казва Валя Завялова, живущата на улицата и подала сигнала на главния инженер на топлофикация „Изток”.

Търговци искат обезщетения заради ремонта на "Граф Игнатиев"

„Работниците казаха „Ние имаме наряд и днес трябва да асфалтираме”. И асфалтираха по този безумен начин около колата”, добави Завялова. Тя зададе въпроса защо не е било предварително оградено мястото. По думите ѝ асфалтиращите очаквали всичко да е разчистено и готово за работа. Според Топлофикация на улицата нямало синя и зелена зона, което лишава от възможността за репатриране на спрели автомобили по време на асфалтополагането.

„Те би трябвало да дойдат и да сложат знаци – 2, 3 дена предварително. Постоянен знак – а не върху колата малка бележка, че те видите ли нещо ще правят”, допълни Валя Завялова. От Топлофикация са категорични, че съвсем скоро ще бъде запълнена и останалата част от дупката.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.