Румен Радев е патрон на престижната награда в България

Подкрепям тази програма, защото е мощен инструмент за развитие и самоусъвършенстване на младите хора, заяви президентът Румен Радев, който, заедно с британския посланик Ема Хопкинс, награди младежи, постигнали златно и сребърно ниво в Международната награда на херцога на Единбург - България. 

Значки и сертификати днес бяха връчени на 45 български ученици, които през последните две години са преминали през програмата и са развили ключови житейски и лидерски умения. 
Международната награда на херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. Тя работи активно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Международната награда има три нива - бронз, сребро и злато, в които участниците си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни ментори трябва да постигнат за определен период от време. Целта е чрез обучение, квалификация и доброволчество младежите да намерят своето място в общността и живота.

СНИМКИ НА ОЛЕГ ПОПОВ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Президентът, който е патрон на престижната награда в България, каза на церемонията на "Дондуков" 2, че я подкрепя, защото в нея те сами решават бъдещето си, вървейки по труден път с предизвикателства и опознавайки по-добре себе си. Защото в програмата младите хора сами поставят своите цели и задачи и опознават себе си, развиват качества и умения, за да постигнат тези цели и задачи, предаде БТА.

Президентът каза още, че подкрепя програмата и защото тя е насочена изцяло в интерес на обществото и със знанията и уменията, които младите хора придобиват, те се готвят за утрешния ден и да бъдат полезни и честни граждани. Последните два етапа на програмата - сребро и, особено, злато имат и друга важна цел - да развият лидерските умения на тези млади хора, каза Румен Радев, като изрази убеждението си, че те ще продължат да допринасят с лидерските си качества за развитието на своите общности.

Може да се чувствате горди от извървяния път на преодолени предизвикателства, от това, че сте изградили умения и постигнали знания, които ще ви бъдат от полза в утрешния ден, каза държавният глава. Президентът благодари на преподавателите и ръководителите, които продължават да работят всеотдайно с младите хора. Радев благодари и на младежите, които приветства за смелостта да заявят открито целите и амбициите си, като не жалят труд и енергия да ги постигат.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.