Целта й била да бъде приета в нюйоркското висше общество и да мами хотели и банки

28-годишната Ана Сорокин, представяща се за наследничка на богато германско семейство, за да бъде приета в нюйоркското висше общество и да мами хотели и банки, беше осъдена на четири до 12 години затвор, предаде БТА.

Съдът нареди Сорокин, представяща се за Ана Делвей, да върне почти 200 000 долара и да плати глоби от 24 000 долара.

Вината на Ана Сорокин беше установена още през април - откраднала е повече от 200 000 долара, представяйки се за богата наследничка. Адвокатът й Тод Сподек заяви, че тя не е професионална престъпничка, нито заплаха за обществото, а млада жена, направила много грешки. Пред съда Сорокин каза, че съжалява за грешките си.

Съдия Даян Кийзъл обаче обрисува картина на млада суетна и безсъвестна жена, която е искала да влезе в обществото.

"Не виждам никакъв признак в ареста тя да се е замислила за всичките измами, кражби и лъжи" - каза съдия Кийзъл и добави, че е смаяна от измамите, с които си е служела Сорокин и от това, че след като те са започнали да излизат наяве, е продължила "да тича от луксозен хотел в друг луксозен хотел и да отпива вино, което е знаела, че не е можела да плати".

Сорокин има много последователи в интернет. Затова съдията каза, че присъдата е послание до тях. 

Сорокин се представя за Ана Делвей почти цяла година, като твърди, че е от германско семейство, разполагащо с богатство от 60 милиона долара. Всъщност тя е родена близо до Москва и се преселва в Германия на 16 години, като ходи на училище в гр. Ешвайлер, близо до Кьолн. Осъдена е за кражби в големи размери.

От ноември 2016 г. до август 2017 г. Сорокин посещава ресторанти и си осигурява подаръци, пътувания, престои в хотели и банкови заеми на стойност 275 000 долара чрез серия от измами. Арестувана е през октомври 2017 г. 

Адвокатът й планира да обжалва присъдата. Сорокин вероятно ще бъде депортирана в Германия, след като излежи присъдата си. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.