Повече от една трета от офис работниците страдат от главоболие

Вестник „Дейли Мейл“ разказа за резултатите от изследването на британската компания Hycosan and Optase Eye Care, които оценяват влиянието на работата в офиси с компютър върху зрението. Това съобщи БГНЕС.

Проучването установи, че един типичен служител в офис прекарва повече от 5,5 часа на ден, непрекъснато гледайки екрана на компютъра. 88% от хората с такава специфичност на работния ден се оплакват от сухота и тежест в очите, а също така страдат от синдром на "уморени очи".

Кафето става вредно за сърцето чак след шестата чаша

Повече от една трета от офис работниците страдат от главоболие, което е резултат от напрежението в очите. Изследователите отбелязват, че двама от петима респонденти не могат да си спомнят нито един ден, който биха прекарали далеч от компютърните екрани или смартфоните.

Офталмолозите смятат, че последиците за зрението и здравето на служителите в офиса ще бъдат по-малко, ако по-често мигат. Когато погледнем екрана, мигаме от един до три пъти в минута, докато без концентрация върху екрана човек мига до 20 пъти в минута.

Мигането спомага за поддържането на очите овлажнени и ги предпазва от замърсяване и дразнене. Недостатъчно честото мигане води до размазани образи, , сухи очи и главоболие.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.