Двамата ще се появят като герои в нов холивудски филм

Младият Доналд Тръмп и неговият баща, магнат в сферата на недвижими имоти, ще се появят като герои в нов холивудски филм. Това става ясно от информация, идваща от филмовия фестивал в Кан, съобщава БГНЕС.

Американският режисьор Джеймс Грей на "The Yards" и "The Lost City of Z" ще напише и режисира филма, който ще се снима в частното училище "Кю-Форест" в Куинс в Ню Йорк. И американският президент, и режисьорът са получили образованието си там, макар и преди доста десетилетия.

Тръмп е спечелил над 479 млн. долара през 2018 г.

„Armageddon Time" ще бъде спомен за детството на Грей в Куинс, където бащата на президента на САЩ Фред е бил влиятелен член на училищния съвет”, каза продуцентът Родриго Тейксейра. "Това е лична история за Джеймс", каза той.

По-рано тази година бившият личен адвокат на президента Майкъл Коен разкри, че Тръмп е заплашил да съди бившите си училища, ако някога издадат неговите оценки, получавани в училище.

Грей - който сега прави "Ad Astra" с холивудската звезда Брад Пит - преди това е направил два полуавтобиографични филма, които привлякоха вниманието на младежите от Куинс - "Little Odessa" и "We Own the Night".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.