„Привличане“ завладява ефира този петък от 20.00 ч.

NOVA ще предложи на зрителите вълнуващо екранно приключение с премиерата на хитовата българска продукция „Привличане“ този петък, от 20.00 ч. След като през пролетта на 2018 г. филмът, който се разпространява в родните кино салони от Лента, превзе родния боксофис, като надмина по гледаемост дори блокбастъри като „Черната пантера“, на 24 май зрителите ще могат да видят и телевизионния му дебют. В главните роли са Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Башар Рахал, Радина Боршош и Владо Пенев. В него взимат участие също млади надежди на българското кино като Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Анастасия Левордашка, Надя Керанова, Васил Илиев и Спартак Тодоров. Режисьор е талантливият Мартин Макариев, оператор Иван Вацов, а сценарият е дело на Яна Маринова и Борислав Захариев.

Успешната лента разказва за очарователната учителка по история и инструктор по танци Лора Ангелова, която неусетно е въвлеченa в битка за директорското място в елитна частна гимназия. Докато битката прераства във война между нея и временно изпълняващата длъжността Великова, Лора трябва да жонглира между проблемите и чувствата си към новоназначения учител по музика Калин Соколов. Междувременно, в класа на Лора се завихря съвсем отделна интрига – дъщерята на основния спонсор на елитната гимназия Диана е красиво и умно момиче, което не пропуска да демонстрира уменията си на манипулатор.

Освен с модерна визия, докосваща история, съвременен диалог и много забавни моменти, филмът „Привличане“ грабва и с изключително силния саундтрак, в който участват популярни звезди както от българската, така и от международната сцена. Нова Броудкастинг Груп е копродуцент на лентата, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

„Привличане“ може да се похвали с редица  постижения  в страната и извън нея. Сред тях са категоричният успех на наградите на престижния West Coast Film Festival в Малибу и реализирането на турне в страната. Лентата грабна приза за най-добра комедия, за главна женска роля в лицето на Яна Маринова и златна награда Elbert Lewis за саундтрак към филма. Той е най-гледаният филм в кината в България за пролетта на 2018 г., а благодарение на международния си дистрибутор Free Dolphine Entertainment се радва на разпространение в Азия, като в Япония е прожектиран и на широк екран. “Привличане” беше представен на единадесетото издание на "Празник на българското кино в Рим" през 2018 г. благодарение на Български културен институт там.

Не пропускайте премиерата на българския филмов хит „Привличане“ на телевизионен екран - на 24 май, петък, от 20.00 ч. по NOVA.