24 деца от 24 населени места в България ще са посланиците на „Книговище“ в националното 24-часово състезание по четене с разбиране на 24 май 2019

На 24 май тази година „Книговище.бг“ кани българските деца да премерят сили с връстниците си в страната и чужбина в състезанието по четене с разбиране. От 00:00 часа до 24:00 часа на 24 май децата ще имат възможност да спечелят една от трите награди – безплатни годишни абонаменти за Книговище.

Условието: В състезанието могат до участват деца на възраст от 6 до 14 години от страната и чужбина. Влезте с профила си или създайте нов такъв на www.knigovishte.bg. Отговаряйте на въпросите към прочетени детски книги и трупайте точки. Колкото по-сложна е книгата, толкова повече точки носят правилните отговори. Грешните отговори отнемат точки, пропуснатите въпроси носят нула точки. Ако детето състави въпросник, който отговаря на стандартите на Книговище, получава точки, равни на максималния резултат от въпросника, умножен по три. Тримата състезатели, набрали най-много точки* в рамките на 24 май 2019, получават награди.

1. награда – годишен абонамент за клас, включващ 30 индивидуални абонамента и един учителски. Абонаментът за клас дава възможност децата да се състезават едно с друго в „четенето с разбиране“, да виждат къде са в сравнение със съучениците си, да споделят препоръки и коментари за любимите им книги. Той дава възможност на учителя да проследява напредъка в читателските умения и практики на учениците си и да насърчава по адекватен начин развитието на способността им за осмислящо четене. 

2. награда -  годишен семеен абонамент, включващ 4 индивидуални абонамента и един родителски. Семейният абонаментът дава възможност децата в едно семейство да се състезават едно с друго в „четенето с разбиране“, да виждат къде са в сравнение с братята и сестрите си, да споделят препоръки и коментари за детски книги. Той дава възможност на родителите да проследяват напредъка в читателските умения на децата им.

3. награда – годишен индивидуален абонамент. С него детето трупа точки, минава нива и се състезава с компютъра в една електронна игра, условието за участие в която е да четеш.

Тримата победители ще получат и книга по техен избор.

Победителите се определят от натрупаните през деня точки в Книговище, умножени по коефициент, отчитащ възрастта на участника.

Премерете сили с посланиците на Книговище от Асеновград, Бургас, Варна, Велико Търново, Генерал Тошево (Добрич), Дебрен (Благоевград), Казанлък, Котел, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Своге, София, Стара Загора, Харманли ...

Включете се в някое от събитията на живо – част от съпътстващата състезанието програма на Книговище на 24 май в населените места на посланиците на Книговище. Следете за актуална информация фейсбук страницата на Книговище.

„Книговище.бг“ е образователна интернет платформа, която затвърждава способността на децата да осмислят прочетен текст и поощрява четенето  за удоволствие.

„Книговище.бг“ е онлайн игра на въпроси и отговори върху прочетени книги, която насърчава децата и младежите да четат. Тя е и читателски дневник, и пътеводител в света на книгите,  който създава общност.

Официалният старт на платформата е на 24 май 2019 г. Пробвайте я!