Коментар на технологичния експерт Виктор Джамбов

Скандалът между САЩ и китайския телекомуникационен гиган Huawei се разраства. Google спира достъпа на устройствата на Huawei до някои от актуализациите на операционната система Аndroid. Това е пореден удар срещу китайската компания, след като американските власти включиха Huawei в т.нар. "търговски черен списък". 

Хората, ползващи смартфони на Huawei, ще могат все още да актуализират приложенията си и услугите на Google Play. Когато обаче Google пусне новата версия на Android по-късно тази година, то може да не е налично за устройствата на Huawei.

Google спира бизнес сътрудничеството с Huawei

"Това е резултат от действията на Тръмп, който вкара Huawei в черния търговски списък, според който американските компании не могат да търгуват с компании, които са в него, освен ако няма изрично одобрение на правителството", каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" технологичният експерт Виктор Джамбов.

Джамбов обясни, че потребителите ще могат да свалят приложения от Google Play и ще получават необходимите обновления по сигурността на телефона. "Това, което остава под въпрос, е дали телефоните ще получават големите ъпдейти на Android, когато дойде следващата версия на операционната система", добави технологичният експерт.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.