С какво д-р Хинова от "Откраднат живот"кара зрителите да се влюбят в нея?

Деси Бакърджиева е красива, талантлива, начетена, със собствено мнение и със страст, която кара режисьори и актьори истински да й се възхищават. Със силния си темперамент Деси Бакърджиева прелъстява и влюбва в себе си зрителите, които я гледат в кожата на д-р Хинова от хитовия тв сериал "Откраднат живот" или бурно аплодират играта й в постановките "Вражалец" и "Скакалци", с които обикаля цялата страна.

„Все по-често чувам хора да говорят колко е хубаво да са на мое място. Вчера две дечица ме догониха и казаха, че ме обичат и искат да приличат на мен... Но те не предполагат колко лишения и емоционални сривове има по пътя към успеха. Зад приказния декор и прожекторите има много труд, четене, подготовка, безсънни нощи, за да съчетаеш работата, преподаването и семейните задължения. Популярността е нож с две остриета, колкото ти дава два пъти повече ти отнема, защото винаги трябва да си подготвен.”

Mони Mонев, Дани Рашев и Никола Мутафов – „Лошите момчета“ в „Откраднат живот“

За популярните си роли Деси казва. „Радвам се, че превъплъщението на персонажа ми е накарало хората да останат с впечатление, че всичко това съм аз в реалния живот. Малкото хора, които ме познават, знаят, че героините ми са съвсем различни от мен. Доволна съм, че мога да си партнирам с великолепни актьори като Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Цветана Манева, Ваня Цветкова, Христо Гърбов, Любо Нейков, Асен Блатечки, Митко Рачков и Мария Каварджикова. Прекрасно е да провокираш хората в положителна насока, да ги караш да се усмихват чистосърдечно и да ти ръкопляскат дълго на крака.”

Според много хора Деси Бакърджиева е своеобразен връх в своята професия, но тя има малко по-различно мнение. „Вярвам в максимата, че човек не знае какво печели, когато губи, и обратното. Житейският опит ме е научил да търся същината, ядрото на събитията и техните въздействия върху нас. Няма нищо случайно и никога не си абсолютен победител във всичко. Къде все пак е разковничето, за да се задържиш на върха? Според мен имам още много път да извървя, за да стигна до върха. Обичам това, което правя, и се надявам да давам добър пример!”

Деси обиква сцената още като дете. „Първата ми изява беше на 4 годинки на сцената на зала 1 на НДК. Пях детска песничка. На мен толкова ми хареса, че не исках да сляза от сцената и госпожите едва ме изведоха .”По-късно Деси завършва немска гимназия и кандидатства веднага във ВИТИЗ. Приемат я в класа на проф. Енчо Халачев със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър". Ето какво казва Деси за превръщането си в професионална актриса: „ През годините се влюбих в тази професия, но не съм си позволявала да играя в живота.”

Деси си остава нежна и емоционална жена, точно като героините, които играе в българските сериали. „Хората на изкуството са много самокритични и това за мен е верният път към усъвършенстването. Никой не е перфектен, но това не трябва да ни спира да мечтаем, да се развиваме, да се образоваме и да търсим начин да откраднем малко повече светлина за душите си!”

Медицинско чудо и необикновено приятелство в „Откраднат живот: Любовта лекува“

Деси Бакърджиева може да изглежда крехка, но има черен колан по карате. Споделя с нас  какви качества е развил в нея този боен спорт. „Каратето ме научи да бъда търпелива и да мисля в перспектива. Научи ме да бъда толерантна и да вярвам в собствените си възможности! Тренирах от 1988 до 1997 г. с прекъсвания заради травмите. Бях в карате клуб"Иккен" в отбора на Димитър Ангелов. Той ме научи да обичам спорта и да възпитавам характера си. Имам черен колан, но днес той е просто спомен за добра спортна подготовка.”

Деси Бакърджиева е минала през много драми в живота си. Признава, че преди време е била жертва на психическо и физическо насилие. Ето какво казва за този епизод от живота си: „Според мен институциите и медиите са изключително силен манипулатор на общественото мнение и могат с правилната стратегия да намерят разрешение на проблема с домашното насилие. Иска ми се да има повече положителни и усмихнати хора, да има повече ред и равноправие, и знам, че голяма част от това зависи от нас.”

Ето и какви мъже могат да впечатлят силна жена като Деси. „Мъжът до мен трябва да е чаровен и интелигентен, строен, или както се изразяват някои мои приятелки, атлетичен. Хубаво е, когато имаш какво да си споделиш и да чувстваш към този човек. Да го усещаш не само като приятел, а да намираш в него баланс и вдъхновение... Любовта може да те унищожи, а може и да ти даде крилете, с които да достигнеш най-трудните върхове.” Деси няма проблем да се справя самостоятелно с живота, но това не означава, че е спряла да мечтае за семейство и за още деца, дори някой ден да бъде булка.

Деси в момента отглежда дъщеря си сама, а да бъде майка я прави истински щастлива. „Голяма късметлийка съм. Дъщеря ми е моето слънчице и е много емоционална и артистична. Казва се Анна-Мария. Има много неща, които аз уча от нея.” За Деси семейството е единственото, което има наистина смисъл и значение. То е най-големият успех в живота.

Защо Деси Бакърджиева избира да остане в България и каква е цената на успеха според нея, може да прочетете в интервюто в сп.”Жената днес”