За трудностите в професията и емоцията на преподаването разказват Траяна Иванова, Симеон Ангелов и Дарин Маджаров

Какво мотивира трима млади хора да се занимават с преподаване? Разказват учителите Траяна Иванова, Симеон Ангелов и Дарин Маджаров – създател на най-голямата българска онлайн платформата с видео уроци за училище.

„Моето решение беше силно повлияно от една задължителна част от обучението ми по българска филология. Хареса ми как преподавам един урок и на другия ден тези деца са потърсили информация, прочели са произведението, това ме накара да се чувствам горда”, сподели учителят Траяна Иванова.

Защо двама варненски учители избраха тази професия?

При преподавателя Симеон Ангелов историята е малко по-различна. „Преподавам СИП-религия, имам неделно училище и в мен се запали желанието да преподавам. Така завърших начална педагогика и станах начален учител”, разказа Ангелов.

Дарин Маджаров избира България пред чужбина и остава тук, за да помага на младите. Основава онлайн платформа за видео уроци, вдъхновена от проблемите с физиката, които неговата сестра е имала. „Тя беше отличничка по всичко, а аз тогава бях в Германия, 7 години. Тя ми се обаждаше, питаше ме разни неща, аз и обяснявах” обясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.