Установен е собственикът на кучето

Питбул нападна възрастна жена в монтанско село. Тя е настанена в болница. Отървала се е само с уплаха и стрес, без да бъде нахапана.

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж (ВИДЕО)

Това се случва на улицата в монтанското село Дългоделци, докато 77-годишната Ангелина отивала при приятелка. Видяла кучето и се опитала да се скрие, но то било по-бързо от нея и я повалило на Земята.

Агресивен питбул разкъса крака на жена в Асеновград

"Имах един чадър в ръката, посегнах към него и то избяга. След малко се върна и започна да ми души главата", каза Ангелина Василева.

На помощ на жената излиза мъж от близката къща.

ПИТБУЛИ РАЗКЪСВАТ СОБСТВЕНИКА СИ: Опасни кучета или опасни стопани?

"Аз бях в двора и чух викове: "Данчо, Данчо", и се сетих, че жена ми ми каза, че предния ден кучето е било на свобода по улицата и взех мотиката и тръгнах да спася жената", каза още Йордан Георгиев.

Кучето се отдалечило, a жената лежала на Земята със силни боли в крака. Оказало се, че при падането си счупила шийката на тазобедрената става. Докато дойде линейката, питбулът отново се върнал.

Друг съсед се притекъл на помощ и го прогонил. Няколко часа след инцидента, кучето е хванато и е закарано в друго село, твърди жената, която се грижила за него.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.