Това се случи на специална церемония под патронажа на Симеон II

В двореца Врана връчиха националните младежки награди за проявено благородство и доблест. Деца от цялата страна бяха отличени за граждански принос в различни области.

Церемонията е под патронажа на Симеон II.

OЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Никол Парапанова е от Сандански. Момичето е в 11 клас и получи награда за проявено благородство. Тя е  част от инициативата Помогни без причина. И заедно с други ученици организира благотворителни кампании в помощ на деца в нужда. „Правим го със сърце, с огромно желание, за да дарим усмивка. За да дарим надежда. Да дарим по-добър живот на дете, което на практика няма тези шансове”, сподели тя.

ДА ВЪРШИШ ДОБРО: Младежи с награда за проявени благородство и доблест

 До момента са успели да помогнат на 13 деца, които имат нужда от финансова подкрепа за лечение.  „Тази награда ми дава мотивацията за това, че има смисъл от „Помогни без причина”. Има смисъл „Помогни без причина” да е създадена. Има смисъл да продължи да съществува”, допълни Никол Парапанова.

Бяха раздадени пет награди за благородство и доблест.  А церемонията по връчването им започна с демонстрационен турнир по фехтовка. „Трябва да кажа, като бивш фехтовач, ми доставя голямо удоволствие да подкрепя и да помогна на такива добри и благородни инициативи. Тези младежи, които помагат това е нещо чудесно и нещо, с което може всеки да се гордее и се надявам, че като пример ще се намерят много хора, които да ги последват", коментира Симеон II.

Националната младежка награда е създадена преди две години, за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора. Номинирани тази година бяха над 100 деца.

Стажант-репортер: Румяна Генова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.