Художественото произведение се намира в югозападната част на Париж

Най-големият стенопис в Европа - с размер на четири футболни игрища - е открит в Париж, но той не може да се забележи от Земята, предаде БГНЕС.

Художественото произведение на френското дуо „Ella & Pitr“ се намира на покрива на "Павилион 3" в „Парк де Експозишънс“, в югозападната част на Париж.

С размери от 2,3 акра и побеждавайки предишния рекорд на „Ella & Pitr“ за най-голяма фреска в Европа, той може да се види само от покрива на близкия "Павилион 7" или с безпилотен самолет.

Изобразяващ възрастна жена, която изглежда замислена и се обляга на околовръстния път, на дуото е отнело десет дни, за да го изработи и няколкостотин литра боя, които предимно са били нанасяни ръчно.

 

Фреската е пои поръчка на колектива на „Art En Ville“, като компанията, която управлява сайта, „Vipari“, се обръща към тях като част от проект за модернизация. Работата е предназначена да бъде краткотрайна, тъй като сградата ще бъде разрушена през 2022 година.

"Проектът поставя въпроси за стойността на ефимерността и е отражение на събитията в индустрията, както и на модернизацията", се казва в изявление на генералния директор на компанията Пабло Накле Черути. "Сблъсъка на тези споделени ценности направи възможно създаването на изключително художествено произведение и за първи път в „Парк де Експозишънс", добави той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.