То висеше над главите на хората, които преминаваха по тротоара на централна улица в града

Тема с продължение и последвало решение, след като в рубриката „Моята новина” ви показахме видео и снимка от Велико Търново на опасно съоръжение от бившата тролейбусна мрежа на града. То виси над главите на хората, които преминават по тротоара на централна улица в града. Няколко часа след излъчването на сигнала имаше и реакции по темата.

Сигналът беше подаден от Анета Мишева. Тя обясни, че опасна конзола от демонтираната преди година тролейбусна мрежа висят над главите на пешеходците. Видеото и снимката са направени преди два дни.

„На 29 май минах и случайно погледнах нагоре. Ние българите сме свикнали да си гледаме в краката, още повече – дупка, разместена плочка и случайно погледнах нагоре и се втрещих. Огромно съоръжение, което беше надвиснало над тротоара. Ръждясало с железни болтове и висящи постаменти. Стотина килограма си тежеше. Снимах го, постнах го във Facebook и малко коментари, но никаква реакция. А ме глождеше отвътре, че нещо може да се случи. Докато в понеделник снимах пътнико потока, видях майки с деца, детски колички. Слава Богу, че нищо не се случи”, коментира Анета Мишева.

За зла ирония опасната конзола виси от стълб, на който има табела с надпис „ПАЗИ ДЕТЕТО”.

Шест часа след излъчването на сигнала в ефира на „Здравей, България” съоръжението беше демонтирано. Оказа се, че конзолата стои забравена от година.

„Яно сме го пропуснали, когато сме демонтирали всички конзоли. Сутринта колеги са гледали репортажа и веднага направихме организация да бъде демонтирана. По вероятно е вятърът да я е обърнал, заклещил я е в клоните и не е била видяна. Ще направим още един оглед и се надяваме и на будната съвест на гражданите да ни информират”, заяви Ивайло Дачев, експерт в Община Велико Търново.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.