Тина Ивайлова тръгва по следите на престъпна схема тази неделя след централната емисия новини

Може ли детектор на лъжата да се използва за фалшиво алиби? Кой и как извършва схемата с детектор на лъжата? Разследващият журналист Тина Ивайлова тръгва по следите на измамата, осъществявайки експеримент със скрита камера, в който собственик на полиграф дава отговори по желание на клиента. Всичко това само срещу договорка и 250 лева.

Човекът, който злоупотребява с детектора на лъжата, се представя за детектив, ирисолог и дори маг, който разваля магии. Според експерти той е класически измамник, който си играе с човешки съдби.

Тина Ивайлова и екип на NOVA решават да проверят дали тези сигнали са основателни и търсят полиграфиста с уговорката да се явят на детектор на лъжата. Журналистката се представя за жена, изневерила на мъжа си, искаща да докаже обратното.

Как протича подобно изследване? Ще успее ли полиграфът да манипулира резултатите в интерес на клиента и колко ще струва подменената истина? Гледайте Разследване в „Темата на NOVA“: „Измами с детектор на лъжата“ тази неделя след централната емисия новини.