Да играя Железния човек в продължение на над 10 години беше „творчески удовлетворяващо", призна актьорът

"Да играя Железния човек в продължение на над 10 години беше „творчески удовлетворяващо“. Това призна холивудската звезда Робърт Дауни Джуниър, който се превъплъти в супергероя на „Марвъл“ между 2008 и 2019 година, съобщават „Контакт мюзик“ и БГНЕС.
 
54-годишната звезда коментира, че ролята на Тони Старк била едновременно вълнуваща и „изисквала много усилена работа“ и той бил доволен, че е излязъл от зоната си на комфорт и е потърсил нови роли за изява.

„Изживях невероятни 10 години, които бяха творчески удовлетворяващи“, категоричен е Дауни. „Беше много, много, много усилена работа и трябваше да навляза доста надълбоко, но не съм бил принуждаван да изследвам нови граници на това какъв ще бъде творческият ми и личният ми живот след това“.

Шест знаменитости, които имат рекорд на Гинес (ВИДЕО)
 
Актьорът подчерта, че е много важно да знаеш къде да поставиш чертата между ролята, която изпълняваш на големия екран, и собственото ти аз в реалния живот. „Първото нещо, което научаваш в актьорството, е – естетическа дистанция. Аз не съм моята работа. Аз не съм това, което правя в студиото“, посочва звездата.

Междувременно стана ясно, че "Шерлок Холмс" с Робърт Дауни Джуниър се завръща на голям екран. Новият филм от поредицата ще бъде заснет от Декстър Флечър, който поема режисурата на най-прочутия детектив от Гай Ричи. Бившият съпруг на Мадона снима предишните две ленти.
 
Компанията „Уорнър Брос” отдавна планираше да започне работа над третия филм, но плътният график от снимки на Робърт Дауни Джуниър във филмите за супергерои на „Марвел“ все пречеше на това. Джъд Лоу отново ще изиграе ролята на доктор Уотсън. Третият филм от поредицата трябва да има премиера на 21 декември 2021 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.