34-годишният Кристофър Андерсон е заплашен от затвор от 1 до 10 години

Съдът в Несебър остави в ареста 34-годишния швед, който в събота пиян открадна такси в курортния град и катастрофира с него. Според прокуратурата той има не една присъда в Швеция.
 
Кристофър Андерсон беше доведен в съда след 72 часа престой в ареста. На въпрос помните ли какво стана  запази мълчание.
 
В събота сутринта Георги и колегите му, както всеки ден паркирали автомобилите си на таксиметровата стоянка между Несебър и Равда.

Ще бъде ли наказан пияният шведски турист, откраднал такси в Несебър?
 
„В същия момент друг колега звъни на моя син да го пита: „Какво се случва с баща ти, виждам му колата между Несебър и Равда, по средата на пътя””, разказва Георги Чушев, таксиметров водач.
Минути преди това таксито е било откраднато от стоянката в началото на Равда. На около два километра от там, то се блъска в друг спрял на улицата автомобил.

„Първото, което видях, беше смазания калник и броня на автомобила.След това погледнах и видях от другата страна, че на земята стои човек  и е задържан от бдителен гражданин”, разказва Димитър Димов, собственик на другата ударена кола.

Димитър опитал да говори с мъжа, който бил задържан до идването на полицията от туристи и съседи, тъй като се опитвал да избяга от мястото на инцидента.  

„Започна да налита на бой, но успях да го задържа до пристигането на органите”, разказа Димов.
„Получихме информация от Интерпол, че няма валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство”, обясни Радост Бошнакова, районен прокурор в Несебър.

 Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест и заради богатото му криминално досие.

„От 2005 година за деяния, свързани с наркотици, нападение и съучастие в нападение”, обясни Бошнакова.  

Ако бъде доказана вината му може да получи наказание затвор от 1 до 10 години.

Информация: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.