Припомняме си срещата на Ивомира Пехливанова с първия български актьор, покорил сцената на „Оскарите”, тази неделя след централната емисия новини

Никога церемонията по връчването на „Оскарите“ не е предизвиквала такова вълнение в България както тази година. Затова обаче има основателна причина. За пръв път националният ни трибагреник бе на сцената на най-престижните филмови награди. Кой е човекът, който представи страната сред световния кино елит, ще си припомним в „Темата на NOVA” тази неделя след централната емисия новини.

Ивомира Пехливанова ни среща с българския актьор Димитър Маринов броени минути след кацането му в България и ни потапя в необикновения сюжет на неговата разтърсваща житейска история, която спокойно може да надхвърли въображението дори на най-смелите сценаристи.

„Понякога животът може да напише най-вълнуващия сценарий – със сюжет и развръзка, на които би завидял дори Холивуд. Това е една история за „Оскар“, но и история, достойна за „Оскар“. Принадлежи на единствения българин, който някога се е качвал на най-известната сцена в света на киното. Пътят до червения килим обаче минава през затвор, счупени пръсти, изгнание и 100 долара в джоба.“, споделя Ивомира за историята, която ще разкаже.

Ивомира разхожда Димитър до знакови за детството и младостта му места из София и ни показва една история, в чиято главна роля е животът, който едновременно ни поставя на изпитания, но и ни подарява неограничени възможности.

„Да се построи мостът между двете е роля, която винаги е поверена на човека. За останалото, както казва героят на Димитър Маринов в „Зелената книга“ – „Нужен е кураж!“, допълва Ивомира Пехливанова.

Не пропускайте да си припомните емоционалната среща с един невероятно талантлив български актьор, сбъднал американската мечта, но никога не забравил откъде е тръгнал в „Темата на NOVA“ тази неделя след централната емисия Новини по NOVA.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес