Те могат да изберат свободно доставчик на услугата

МОН ще финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година, съобщиха от ведомството. За специализирания софтуер са заложени близо 2 милиона лева по национална програма „Информационни и комуникационни технологии“. Училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември. Средствата, които ще получат, ще бъдат определени спрямо броя на учениците им.

МОН обмисля пожизнена парична награда за заслужили учители

Електронните дневници ще бъдат достъпни през стандартните браузъри и през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и др. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съучениците им и др. Достъп до тази информация ще имат и учители, педагогически съветници или психолози, които работят с децата.

МОН предлага учителите свободно да планират работата си в клас

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училища и детски градини с хардуер и мултимедия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.