Това ще затрудни получаването на парични компенсации от жертвите му

Американският финансист Джефри Епстийн е имал състояние от 578 милиона долара и два дни преди да се самоубие в ареста, е вкарал парите в тръст, съобщава БГНЕС. Тръстът няма посочени бенефициенти, което прави по-трудно за жертвите на Епстийн да получат парични компенсации, ако успеят посмъртно да осъдят наследниците му.

Финансовият магнат Джефри Епстайн се самоубил в килията си

Епстийн беше осъден педофил, а освен това приятел на много богати и влиятелни хора от целия свят. Той беше в ареста в очакване на дело по обвинения, че е организирал трафик на жени и момичета с цел сексуални услуги, като някои от тях са били едва на 14 години. Епстийн се самоуби в килията си на 10 август, което предизвика скандал и оставки в редица служби в САЩ, отговорни за управлението на затворите.

Два дни преди да се самоубие, финансистът е написал ново завещание, заведено пред съответните институции на Вирджинските острови, където Епстийн притежаваше частен остров. В завещанието пише, че всичките му средства се прехвърлят в "Тръст 1953", без да се уточнява кой е негов бенефициент. Посочва се още, че Джефри Епстийн има над 56,5 милиона долара в брой, акции за над 300 милиона, както и фиксиран доход от над 14 милиона. Освен това Епстийн е описал шест луксозни имота, включително апартаменти в Ню Йорк, Маями и Париж, както и повече от 18 милиона долара в "авиационни активи, автомобили и лодки".

След самоубийството на Епстийн: Освободиха от длъжност шефа на затворите в САЩ

Няколко жени вече заведоха дело срещу Епстийн за нанесени щети, когато са били в организирания от него кръг за сексуални услуги.

Според "Блумбърг" ще им бъде по-трудно да осъдят тръста, в който не е вписан никой като бенефициент.

Отстраниха от работа охранителите, позволили самоубийството на Епстийн

Джефри Епстийн вече беше осъден за плащането на непълнолетни момичета да му правят масажи през 2008 г. Тогава присъдата му беше само 13 месеца, след като стана ясно, че е сключил тайна сделка с тогавашния щатски прокурор на Флорида.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.