Той се намира на около 80 километра от Багдад

Експлозия разтърси оръжеен склад на свързана с Иран милиция северно от иракската столица, съобщи местен полицейски източник, цитиран от БТА.

Складът е част от лагер на шиитската милиция Хашд Шааби, известна още като Народни мобилизационни сили. В два други лагера, свързани с тази милиция, също имаше експлозии от края на юли насам. Лагерът е близо до военновъздушната база Балад в провинция Салах ад Дин, на около 80 километра от Багдад, където са разположени американски сили. Причината за експлозията все още не е ясна, каза източникът и добави, че двама бойци са били убити, а петима - ранени.

63 убити и над 180 ранени при взрив в Кабул

През юли имаше експлозия в лагера на Хашд Шааби край град Тикрит, в същата провинция. Миналата седмица цивилен беше убит при взривове, причинени от огромен пожар в оръжеен склад, управляван от милицията в Багдад. Народните мобилизационни сили изиграха ключова роля в иракската борба за отстраняване на радикалната сунитска групировка "Ислямска държава" от страната.

Експлозия и пожар във фабрика в Сърбия, има пострадал (ВИДЕО+СНИМКИ)

През декември 2017 г. Ирак обяви победа над ИД, след като отвоюва големи райони от територията, завладяна от екстремистите от 2014 г. насам. Експлозиите станаха на фона на засилено напрежение между Иран и САЩ. Ирак има добри отношения и с двете съперничещи си страни, посочва ДПА.

Експлозия близо до полицейски участък в Копенхаген (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.