Немско-българската продукция „Кръвта на пеликана”, снимана у нас, откри паралелната състезателната програма

Немско-българският филм „Кръвта на пеликана“, заснет изцяло в България и с голям български екип през лятото на миналата година, направи своята световна премиера на Международния кинофестивал във Венеция. С лентата в сряда вечерта беше открита паралелната програма „Хоризонти”. През септември филмът ще бъде излъчен и на престижния фестивал в Торонто.

КАДРИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ И ОТ СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА ВИЖТЕ ТУК

По червения килим във Венеция минаха две млади български актриси, които изпълняват главни роли във филма. 7-годишната Катерина Липовска и Аделия Оклепо на 11 бяха избрани след продължителен кастинг.

Във лентата участват и популярните български актьори Яна Маринова, Димитър Баненкин, Гергана Змийчарова, Албена Колева.

Започна 76-ото издание на кинофестивала във Венеция (СНИМКИ)

“Кръвта на пеликана” е емоционална драма, която разказва за треньорката на полицейски коне Вибке и взаимоотношенията ѝ с двете ѝ момиченца, осиновени от България. Още с първия си филм „Нищо лошо не може да се случи“, който участва в програмата “Особен поглед” на кинофестивала в Кан, режисьорката Катрин Гебе демонстрира интереса си към темите за корените, проявлението на доброто и злото и свободната воля у всеки човек, които в „Кръвта на пеликана“ достигат нови дълбочини в измерението на детската психология.

Холивуд отново е във Венеция за кинофестивала (ГАЛЕРИЯ)

Филмът е подкрепен от телевизионния канал ARTE, Хамбургския филмов фонд, Националния филмов център и международния фонд “Евроимаж”. Мирамар филм („Дзифт“,“LOVE.NET”, „Вездесъщият“) е продуцент от българска страна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.