Концертът с участието на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" ще се проведе на 23 октомври от 18.30 ч. в двора на СУ „Христо Г.Данов” в Пловдив

В осъществяването на проекта са включени няколко от обичаните от малки и големи издателства в България. Те ще осигурят детските книги, подбрани по възрастови категории с подходящия текст, послание, поука и илюстрации, които децата ще получат на входа на концерта срещу билета си. За провеждането на концерта и съобразно броя на участниците са осигурени минимум 3000 детски книги от български съвременни автори.

Концертът ще се проведе на 23 октомври 2019 година от 18.30 ч. с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” в двора на СУ „Христо Г.Данов” на ул. "Ален Мак" №1 в град Пловдив, а при лошо време в зала „Колодрума” на бул. „Найчо Цанов“ 678. Проектът се реализира, както в интерес на децата с цел запознаване със съвременните български детски автори, така и в подкрепа и насърчаване на четенето, отговорното отглеждане и израстване на децата, повишаване на тяхната езикова и речева култура и образование чрез средствата на най-предпочитания и разпознаваем за тях способ чрез препочитаната от тях музика и изпълнители, както и личния пример в лицето на музикантите.

По време на концерта всеки музикант ще сподели с децата за своята любима детска приказка и как тя е повлияла на неговото израстване.

Ежегодно от „Разказвачът на приказки” ЕООД ще обновяват и изграждат с мебелировка и нови книги определен брой училищни библиотеки, давайки на децата от училищата възможост за достъп до пълната гама от съвременните български детски и тийн автори в приятни и комфортни условия.

Цената на билета за концерт „Билет срещу книга” е 25.00 лв., а коричната цена на книгите, които децата ще получат срещу своя билет са от 12.00 до 25.00 лв.

Всички директори на училища и класни ръководители, които ще съпровождат децата на концерта не заплащат билети и ще присъстват на концерта с покани.

Концерт „Билет срещу книга” се провежда със съдействието на множество медийни партньори -  БГ Радио, БНР Пловдив, Вестник „Марица”, Вестник „България Днес”, сайтовете „Под тепето”, „Медиа кафе”, „Трафик нюз” и много други.