Хиляди българи тръгват на път за втората серия почивни дни през септември

Огромно задръстване се образува в четвъртък на основния граничен пункт с Турция. Около 18 км е дълга опашката от тирове и тежки камиони за влизане в южната ни съседка.

Очаква се опашките от камиони на ГКПП „Капитан Андреево” да продължат няколко месеца. Същевременно от „Гранична полиция” уверяват, че са направили всичко възможно да няма проблеми за леките коли. Преди втората за септември серия от почивни дни се очаква хиляди българи да тръгнат на път.

„Към момента има няколко затруднения в преминаването през граничните пунктове, което в известна степен би могло да затрудни тяхната пропускателна дейност. Единият е ГКПП „Златарево”, на границата с Македония. На „Капитан Андреево” и „Лесово" турските гранични власти извършват ремонтни дейности, поради което е забавено преминаването през граничния пункт. От наша страна е направено каквото трябва. Да подчертая нещо, това е отново за децата – да си приготвят родителите необходимите документи, когато пътуват, придружени само от единия родител или трети лица”, заяви Аксиния Манчева от „Гранична полиция”.

Междувременно вероятно заради небрежност от страна на шофьор край опашката пламна и пожар. Горяха сухи треви и храсти, а пламъците буквално докосваха камионите на опашката.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.