Вижте какво разказват Ирмена Чичикова и 8-годишният Симеон Ангелов за новия български филм в „Събуди се”

Ирмена Чичикова и 8-годишният Симеон Ангелов са в студиото на „Събуди се”, за да разкажат за новия български филм “Писма от Антарктида”. Лентата, зад която като партньор застава и Нова Броудкастинг Груп, разказва за самотна майка, която не е в състояние да признае пред малкия си син, че баща му е загинал в автомобилна катастрофа. Водена от любовта и желанието си да го предпази, героинята на Ирмена Чичикова крие голямата тайна под куп фалшиви писма от Антарктида.

„Аз съм много щастлива, че се срещнахме с Мони. Мога да кажа, че като всяка нова роля и тази в началото ми беше трудна, но по истински красив, дълбок и предизвикателен начин. Така че съм много доволна, че ми се случи да изиграя тази майка.”, разказва Ирмена Чичикова.

„Аз нямам деца, но през последните няколко години изиграх няколко майки. Така че вече имам няколко екранни деца. И мисля, че с всяка следваща подобна роля набирам все повече сила, смелост и познания в отглеждането на децата. С Мони ни беше много забавно. Разбира се, имали сме много критични моменти, в които и на двамата ни е било трудно”, допълва чаровната актриса.

Антарктида е част от самата сюжетна линия във филма и тя е главно действащо лице. Мони разказва дали иска да отиде там и дали му е било студено по време на снимките.

„На снимките ни обличаха много добре, така че не ми е било студено. Имаше само една сцена, в която май имах сняг в чорапите. Иначе аз трудно стоя на едно място и постоянно търчах и си говорех с другите деца-актьори.  Най-интересно ми беше, когато се запознах с новия ми клас и много ми хареса сцената на леда”, разказва малкият Мони.

 Във филма се засягат много сериозна тема – трябва ли родителите да предпазват децата си, като скриват истината от тях и каква е цената на „благородните” лъжи. Ирмена Чичикова ни казва още за това.

„В реалния живот всички ние като човешки същества сме изправени пред много малки моменти, когато трябва да скрием нещо, да излъжем. Мога да призная, че ми се е налагало да потуша нещо или да го забавя във времето. В нашия филм зрителите ще видят, че това води до много драматични развръзки. И в крайна сметка истината в повечето случаи е по-правилният начин”, казва екранната майка.

Във филма малкият герой на Мони мечтае да стигне до Антарктида, но в реалния живот 8-годишният Симеон има и други мечти.

„Отначало не исках да ходя в Антарктида, защото си мислех, че ще падна под някое супер дълбоко море. Но като видях във филма колко е хубаво с животните, някой ден може и да отида. Иначе много искам да стана рап певец и харесвам да играя видео игри”, споделя Мони.

Още за новия български филм „Писма от Антарктида” може да видите във видеото от „Събуди се”.

Филмът е поредната кино продукция, зад която като партньор застава и Нова Броудкастинг Груп като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

Премиерата на филма в кината ще е от 11 октомври.