Виртуозният музикант Виктор Стоянов стои зад чудесната композиция на основната музикална тема на сериала

Невероятна лична и професионална история е част от написването и изпълнението на завладяващата музикална тема на най-новия сериал в ефира на NOVA - "Пътят на честта". Музиката е дело на световно признатия български композитор и музикант - Виктор Стоянов, а основната солова партия е изсвирена на виолончело от Кремена Халваджиян, която е завършила музикално образование с този инструмент.

Самопризнания и разчистване на стари сметки в „Пътят на честта“

Преди 25 години си отива бащата на Кремена - известният диригент на Софийската опера Людмил Дешев. В този момент тя прибира виолончелото си и се зарича никога повече да не свири. В мига, в който тя чува музиката за сериала "Пътят на честта", написана специално от Виктор Стоянов, остава без думи. Виктор и съпругът на Кремена и продуцент на сериала - Магърдич Халваджиян, й предлагат тя да изсвири основната солова партия. В началото тя отказва, но след дълги убеждения от страна на двамата накрая се съгласява да се впусне в това предизвикателство. "Кремена е невероятен музикант и това си личи. В началото беше много притеснена дали ще се справи след такава дълга пауза. Но всичко се получи чудесно, звучи прекрасно!", сподели композиторът Виктор Стоянов.

Виктор Стоянов е професионалист, признат на световно ниво в музиката, бивш заместник-министър на културата и директор на Софийска филхармония. Работил е по музиката на много филми, телевизионни реклами и компютърни игри. Участва в написването на саундтрака на една от най-нашумелите игри - Crysis II, заедно с екипа на световно известния композитор Ханс Цимер.

"Изкуството е това да изкараш от твърдата черупка на човека истинската емоция!" - споделя Виктор Стоянов. За тази цел за него е важна близката работа с режисьорите, продуцентите и сценаристите на продукцията - идеята и вижданията на всеки от екипа са ценни за написването на точната и завладяваща музика за всеки проект. В "Пътят на честта" Виктор е привлечен от многопластовата история на сценария и изключително силните, истински образи.

Нови разкрития в "Пътят на честта"

"Пътят на честта" за двете фамилии в сериала продължава и тази седмица от понеделник до четвъртък в 22 часа по NOVA! Зрителите ще станат свидетели на първото преплитане между двете сюжетни линии в сериала. В следващите серии на малкия екран феновете на "Пътят на честта" ще бъдат въвлечени както в тъмни неща като поръчка на убийство, опит за отвличане, така и в първите трепети на любовта между двама тийнейджъри.             

Всичко за сериала и неговите герои следете на страницата на NOVA, както и във Facebook.